2010. augusztus 19., csütörtök

Szabó Borka: Jépont mail artjai

Nem sokan foglalkoznak ezzel a jellegzetes művészeti ággal, de Jépont kimagasló művelője volt, és nemzetközi hírnévre tett szert. Csak néhány jegyzet a teljesség igénye nélkül:

1987-ben a Szépművészeti Múzeumban tartott nemzetközi bélyegkép-tárlaton, illetve a 2007-ban, a mail art 20. évfordulóján a ParaStamp/ParaBélyeg nemzetközi kiállítás könyvében is szerepelt.
(Forrás: Artpool-Artistamp és Swierkiewitz Róbert: "Önfejtágító" - 1981)

"POST MAIL ARTE" címmel bélyegművészetét 1990-ben, a TRIPICON Magyarországon c. kiállításán mutatta meg, teljességgel beleépítve az alapideológiába.
(Forrás: A magyar kapcsolatművészet kronológiája)

Jépont legismertebb művészi postabélyege az Ex Libris Jeponti
('JepontT' elírással, szándékosan, hiszen minden valamirevaló, értékes bélyegen "kell" hibának lennie, ami a sorozatgyártást kizárja).

Ez a bélyeg 2009-től hivatalosan is a készülő könyvsorozat logója.


További megjelent alkotások

Forrás: www.artpool.hu

Tripicon Mail Art 2

A Pannon Tükör is leközölte 1996-ban.

Az első boríték jellegzetessége, hogy valódi lakcímet jelöl, és ténylegesen járt a Magyar Posta útvesztőjében. Arról nem szól a fáma, milyen arcot vághatott a leveleket válogató személyzet ezen ritkaság láttán... Mindenesetre célbaért, ez bizonyos. A második, mindössze "hat tripiconi dénáros" levél kétoldalasan is olvasható, a képre kattintva "megfordul", hogy elolvashassuk: Boldog új évet és kellemes karácsonyt!
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése